SKOFF Original - Südsteiermark

INS AND OUTS SKOFF ORIGINAL

Walter Skoff is al de vierde generatie van de familie die wijn verbouwt op de steile, zuidelijke hellingen van de Südsteiermark. Na meer dan 30 jaar onder leiding van Walter is het wijngoed een absoluut pronkstuk van de streek, met nationale en internationale erkenning. Zijn 2015 Sauvignon Kranachberg is ‘Weltmeister’ (wereldkampioen) geworden tijdens het Concours Mondial du Sauvignon in 2017!

Weinbaugebiete_Karte_DE_ohneBergld_Mai18.jpg

Het familie-credo “Wein ist Leben, unser Leben ist Wein” weerspiegelt de traditie en passie van de familie Skoff en verbindt alle generaties. Walter Skoff is een bewezen uitstekende wijnmaker, die op een meesterlijke manier de kennis en het begrip van de verschillende terroirs van zijn eigen wijngaarden en wijnen combineert met zijn visie. Deze ervaringen worden doorgegeven van vader op zoon en vormen het goed bewaarde geheim dat de wijnen zo speciaal maakt.

Een van de moeilijkste maar belangrijkste beslissingen van de wijnbouwer is de keuze van de optimale oogsttijd. De oogst van de fysiologisch rijpe druiven gebeurt uitsluitend met de hand in drie tot vijf oogstrondes. Door deze selectieve druivenoogst wordt elke druif op het optimale tijdstip geoogst en blijft hij aan de stok hangen totdat hij de perfecte rijpheid heeft bereikt.
Voor Walter Skoff is het vooral belangrijk dat de wijnen hun eigen karakter en persoonlijkheid ontwikkelen. Elke wijn moet zijn de beste uitdrukking van niet alleen topografie maar ook bodem worden. Daarvoor zijn geduld, aandacht voor detail en vooral kennis en ervaring essentieel.

Na selectief handmatig plukken, vindt de zachte verwerking plaats bij 10 ° C met uitsluiting van zuurstof om oxidatie van smaakstoffen te voorkomen. De maceratietijd (contacttijd tussen sap en de aroma-rijke bessenschillen) wordt individueel aangepast aan het respectieve druivenmateriaal en duurt tussen 4 en 24 uur. Uitsluitend door het proeven van het sap wordt het exacte persmoment bepaald. Vervolgens heeft het kelderwerk een beslissende invloed op de fruit- en terroirontwikkeling van de wijnen. Terwijl de ontwikkeling van wijnen in roestvrijstalen tanks zeer fruitige wijnen produceert, zorgt rijping op de lie’s in grote eiken of zelfs stenen vaten voor zachte en romige wijnen met een groot bewaarpotentieel. Bij rijping in barriques wordt de wijn extra ondersteund en gestructureerd door de geroosterde aroma's.

hochsulz1-1000x563.jpeg