!!! NIEUW in het assortiment - Domein Steenberg - dé topper uit het Zuid-Limburgse Heuvelland

Toen Mario tijdens de eerste BOB keuring van Nederland op 11 maart 2019 de wijnen van het kleine domein Steenberg opnieuw proefde was meteen duidelijk dat de wijnen van de gebroeders Creusen (Marc en Luc) en neef Stan Broecheler in het assortiment van MARIO TERTSCHNIG.wine worden opgenomen. Kwalitatief dé topper uit het Zuid-Limburgse Heuvelland.

Wij zijn erg blij met wijndomein nummer 7 uit Limburg in ons assortiment. Daardoor kunnen wij nu meer dan 40 Limburgse wijnen via een groothandel aan onze trouwe klantenkring leveren. Toch wie is de nieuwkomer?

Website_DomeinSteenberg_gewurststraminer1.jpg

De wijnbouw in het Zuid-Limburgse Heuvelland kent al een lange geschiedenis. Al de Romeinen hadden 1.000 naar Chr. in onze regio wijnranken verbouwd. Zelf in de Napoleontische tijd werd in onze streek goede wijn gemaakt. Want de Franse keizer was zelfs bang voor de noordelijke concurrentie en verbood de productie van het vloeibare goud in het departement Meuse-Inférieure. Zo verdwenen de wijnranken rond het huidige Epen.

images.jpeg

Op die silexrijke bodem, (silex=vuursteen) van de Steenberg plantten bovengenoemde drie heren in 2008 opnieuw druiven. Pinot Gris en Gewürztraminer: Van elk 1.000 stokken. Hun keuze was vooral kwalitatief zeer goede wijnen maken en niet het produceren van liters eenvoudige Heuvellandwijn. Het aantal trossen per stok beperken maakt dat de wijnen van domein Steenberg veel smaak en extractie bevatten.

In 2012 werd de wijngaard uitgebreid met de Riesling druif en werd het areaal Pinot Gris en Gewürztraminer uitgebreid. In totaal staan er nu ongeveer een 3000 wijnstokken. Alle wijnen zijn per meteen in ons assortiment:

2017 Riesling
2018 Pinot Gris
2016 Gewürztraminer
2018 Gewürztraminer Vendange Tardive (0.375)