Wijngaard Apostelhoeve - Mergelland

INS AND OUTS WIJNGAARD APOSTELHOEVE

Naar voorbeeld van Jean Belfroid in België, werden in 1970 de eerste wijndruiven van het oudste commerciële wijnbedrijf van Nederland aangeplant op de Louwberg, net ten zuiden van Maastricht. Voor fruitteler Hugo Hulst was naast appels, peren en kersen, het aanplanten van wijndruiven geen enkel probleem. Waar het echter wél aan ontbrak, was kennis van het wijn maken. Dit moest allemaal zelf ondervonden worden. In vergelijking met de klassieke wijnlanden is er een achterstand van een paar eeuwen, maar deze heeft de familie Hulst in de afgelopen 50 jaar helemaal ingehaald. Inmiddels kunnen we spreken van heuse wijnbouwtraditie in het Mergelland.

Kaart Limburg.png

Inmiddels zijn er drie generaties Hulst tegelijk aan het bikkelen in de wijngaard, ongekend voor ons land. Mathieu heeft vandaag de dag de leiding over het bedrijf met inmiddels meer dan 10 hectare klassieke witte druivenrassen, maar zijn zoon Robin is zijn stage in de wijnbouw aan het afronden en staat te trappelen om het over te nemen wanneer het moment daar is. Er is ook plek voor innovatie; alle druiven worden inmiddels via de modernste technieken machinaal geoogst, en er staan wat proefstokken viognier in de grond.

PastedGraphic-7.png

De ervaring, het proces van jaar na jaar de beste wijn proberen te maken van wat de wijngaarden geven, en natuurlijk het dagelijks keihard werken, zorgen ervoor dat de Apostelhoeve al jaren in de prijzen valt. In de korte geschiedenis van de Confrérie Des Chevaliers Du Vin Limbourgeois zijn ze al 9 keer uitgeroepen tot beste wijnbedrijf van Belgisch en Nederlands Limburg, en de wijnen scoren zonder uitzondering enorm in de vele wijnkeuringen. Volgens Lars Daniëls MV van Perswijn is de Apostelhoeve zonder twijfel het meest professionele wijnbedrijf, met de sterkste serie wijnen, van ons land.

e30b1b26969d59b21d0a82018f48bf9c7b1c05ac.jpg