Weingut Bernhard Stadlmann - Thermenregion

FICHE TECHNIQUE

2017 Rotgipfler Anninger
2017 Zierfandler Anninger
2017 Zierfandler Igeln
2017 Rotgipfler Tagelsteiner
2017 Zierfandler Mandel-Höh

INS AND OUTS WEINGUT STADLMANN

De geschiedenis van het wijngoed gaat terug naar 1778, wanneer de oprichter Johann Stadlmann zichzelf toelegde om wijnen van kwaliteit te maken in de Thermenregion ten zuiden van Wenen. De voorouders in de Stadlmann familie zijn van oudsher zeer innovatieve en kundige wijnmakers, en hebben bewezen zeer goed om te kunnen gaan met de bodem en omstandigheden van de streek. Het is er droog, en met hete zomers en koude winters minder geschikt voor de bekendere riesling en grüner veltliner. De specialiteit van de streek zijn de wijnen gemaakt van de autochtone witte druiven zierfandler en rotgipfler.

Weinbaugebiete_Karte_DE_ohneBergld_Mai18.jpg

Op en rondom de Anninger Berg wordt op iets meer dan 20 hectare wijnbouw bedreven. Bernhard Stadlmann is de achtste generatie wijnmaker, en onder toeziend oog van vader Johann zet hij de traditie voort, vertrouwende op gevoel en ervaring, en de kennis van zijn voorvaderen. ‘Geen manipulatie, maar in harmonie met de natuur’, zo luidt het bewezen familie credo sinds jaar en dag. De rond de 35 jaar oude stokken worden dan ook allemaal volgens de strenge regelgeving biologisch verzorgd.

Stadlmann.jpg

Eeuwenoude traditie, maar openstaan voor innovatie, is waar de familie Stadlmann in gelooft. Het geduld en de kennis van het ambacht, de keuze van de druivensoorten, en de keuze voor rijping op grote neutrale houten vaten, zorgen voor het karakter van de wijnen. Ze worden vrijwel continu geëerd met veel aandacht van de internationale wijnexperts, met name de wijnen uit de topwijngaarden Mandel-Höh (zierfandler) en Tagelsteiner (rotgipfler). Niet voor niets is dit volgens Robert Parker de ‘Leading producer of the Region’.

PastedGraphic-5.jpg