Weingut Paul Achs - Neusiedlersee

INS AND OUTS WEINGUT PAUL ACHS

Paul Achs is een echte volbloed wijnboer. Hij wil hetgeen in de wijngaard gebeurd met zo min mogelijk ingrijpende maatregelen (wat men ook "wijnmaken" noemt) op fles brengen. Paul werkt volgens de leer van Rudolf Steiner - de biologisch-dynamische landbouw. Het wijngoed is sinds 2006 biodynamisch gecertificeerd. In geen andere provincie in Oostenrijk schijnt de zon langer en krachtiger, daardoor is het vanzelfsprekend dat blauwe druiven met 80% de toon aangeven. Deze druiven zijn Blauer Zweigelt, Blaufränkisch en Sankt Laurent. 

Weinbaugeb94e5cb41a7.jpg

Het wijngoed ligt 60 kilometer ten Zuidoosten van Wenen in de provincie Burgenland tussen het grootste steppenmer van Midden-Europa, de Neusiedlersee en de Hongaarse grens. Weinig neerslag, hete zomers en de temperatuur-regulerende rol van de Neusiedlersee zorgen met het continentaal-pannonische klimaat voor ideale omstandigheden voor een succesvolle wijnbouw. De 25 hectaren wijngaarden zijn verdeeld over een veertigtal percelen, waaronder de allerbeste liggingen binnen de gemeente Gols zoals de Altenberg, Ungerberg, Salzberg, Spiegel en Gabarinza.  

Topo_Neusi828d6f0abf.jpg

Paul is een echte familiemens. Hij heeft samen met zijn vrouw Elfi vier zonen en het wijngoed is lid van de Renommierte Weingüter Burgenland waar de dertien toonaangevende producenten uit het Burgenland bij aangesloten zijn en de werkgroep Pannobile.