Weingut Ernst Triebaumer - Rust (Burgenland)

INS AND OUTS WEINGUT 'ET' TRIEBAUMER

De familie Triebaumer is al sinds 1691 in Rust en staat garant als producent voor allerbeste wijnen, met naam van de blaufränkisch druif. De Triebaumer's zijn een hechte familie en bijna 100% zelfvoorzienend. De omgang met flora en fauna is hun uitermate belangrijk. Stroom wordt zelf verwekt, het water voor het koelen van wijnen tijdens de gisting komt uit een eigen bron en wordt aansluitend weer compleet aan de natuur teruggegeven. In de wijngaarden 'werkt' een kudde schapen die als team perfect worden ingezet voor het ontbladeren, maaien en het creëren van voldoende humus wat weerom CO2 opslaat en goed is voor het milieu. 

Weinbaugeb94e5cb41a7.jpg

In de wijnkelders worden elk jaar rond 100.000 flessen wijnen geproduceerd afkomstig van ongeveer 20 hectaren eigen wijngaarden. In de wijngaarden wordt 100% biologisch gewerkt. Het bedrijf is niet gecertificeerd omdat de Triebaumer's zich niet in een sjabloon willen laten persen om aansluitend blind regels te moeten volgen. Op dit domein wordt logisch nagedacht; hoe het beter kan voor mens, dier en moeder aarde. En deze filosofie gaat rechtstreeks op fles. Niet voor niets is de blaufränkisch uit de wijngaard Mariental al jaren een van de best beoordeelde rode wijnen uit Oostenrijk en wordt zeer gewaardeerd onder wijnexperts.

Topo_Burge104e913335.jpg

'ET' - Weingut Ernst Triebaumer behoort tot de absolute top in Oostenrijk. Het wijngoed is lid van de Renommierte Weingüter Burgenland waar de dertien toonaangevende producenten uit het Burgenland bij aangesloten zijn.