Weingut Ernst Triebaumer en Weingut Gerhard Haider nu ook in Nederland

Wij zijn helemaal overweldigd van de kwaliteit aan wijnen welke wij de afgelopen dagen op de elfde editie van Dé Oostenrijkse wijnbeurs - VieVinum 2018 - hebben geproefd. En wij hebben heeeeeeel wat geproefd :-) 

image.jpg

Nadat wij onlangs gestart zijn met het zelf importeren van een aantal buitengewoon goede wijndomeinen uit het geboorteland van Mario was onze missie voor deze VieVinum: op zoek gaan naar dé wijnproducent voor dessertwijnen als het gaat om prijs-kwaliteit! Trots kunnen wij mededelen: MISSION ACCOMPLISHED. Weingut Gerhard Haider, gesitueerd in het hart van het zoete 'wijnmekka' Neusiedlersee in het pittoreske dorpje Illmitz maakt sinds jaren een topassortiment aan zoete wijnen - Spätlese, Auslese, Beerenauslese tot de zeer zoete Trockenbeerenauslese. Deze wijnen zullen binnen de komende weken in Nederland arriveren en dan aan onze waardevolle klanten worden voorgesteld.

KAT11002_932x380.png

Dit niet genoeg liepen wij nog tegen een 'oude' wijnliefde vanuit de tijd dat Mario nog als sommelier werkte aan: ET of beter gezegd Weingut Ernst Triebaumer. Dit kult-domein voor rode wijnen bleek in Nederland nog niet vertegenwoordigd te zijn. Gelukkig voor ons, want zo een kans laten wij niet liggen. Geen idee hoe men de combinatie van duurzaamheid en toch expressie, balans en toch karakter, diepgang en toch verfijnd nog beter kunt toelichten...of just: Fingerspitzengefühl in het maken van rode wijnen. De grote kunst en reputatie van ET!