Vrijdag = Blijdag | Editie 1 | Blauer Zweigelt 2014 Judith Beck

Sinds mijn diëtiste mij van maandag tot en met vrijdag (vrijdagmiddag volgens mij...) alcoholverbod heeft opgelegd verheug ik mij elke week opnieuw op de 'ab sofort' mooiste dag van de week: Vrijdag, want dit is mijn Blijdag!

Ik heb vandaag zin in een glas Blauer Zweigelt van Judith Beck. Omdat hij mij niet verveeld. Omdat hij altijd kan. Omdat hij niet te zwaar is en niet te licht. Omdat het gewoon een 'gewoon' goed glas wijn is PUNT Hij herinnert mij aan de eindeloze fietstochten met mijn Weense grootvader in het mooie Burgenland, in de buurt van Judith's wijngaarden rond om Neusiedl en Gols. Proost Opa!

Nur mit naturnahem Weinbau, so sind heute viele Winzer überzeugt, wird es letztlich möglich sein, Ausdruck und Typizität weiter zu steigern, das Terroir und den regionalen Charakter der Weine idealtypisch in die Flasche zu bringen.
— www.weingut-beck.at/respekt

Deze Zweigeltdruiven kwamen tussen 9 en 15 september 2014 met maar 3000 liter druivensap per hectare uit de wijngaard. De gisting gebeurde spontaan? Spontaan? Want Judith stuurt alleen de temperatuur tijdens de gisting. Niets wordt eraan toegevoegd. De jonge wijn kreeg een lichte knuffel van gebruikte houten vaten gedurende 8 maanden. Net genoeg om het kersen-fruitaroma het juiste podium te bieden. Hij animeert, animeert om nog een glas in te schenken.
Maar 12,5% alcohol. Mijn diëtiste zal trots op mijn zijn...