Wine Professional 2017

Van 9 t/m 11 januari 2017 was het weer feest voor alle wijnneuzen in ons land. Voor de 15e keer vond de belangrijkste Nederlandse wijnbeurs in de Amsterdamse RAI plaats. Onder meer wachtte een verticale flight van vier wijnen van Emmerich Knoll's wijngaard Pfaffenberg op de proevers. Deze nieuwste aanwinst in het assortiment van Imperial wijnkoperij maakte weer duidelijk wat voor een ongelofelijke potentie de 'echte' Wachau heeft.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse wijnbouw werden ook de wijnen van de oudste wijngaard (968 n. Chr.) gepresenteerd. Alle vier stille wijnen van Domein de Wijngaardsberg stonden op de proeftafel. En de wijnen waren alles andere behalve stil, zij zorgden voor veel positieve lawaai onder de fijnproevers. De wijnboer kreeg op maandag zelfs ondersteuning vanuit het Zuiden waardoor in een slag de gehele Limburgse wijncompetentie in de hoofdstad aanwezig was. 

Summa summarum een zeer geslaagde beurs! Dankzij de jarenlange ervaring van Regina Meij van Imperial wijnkoperij op het gebied van Duitstalige wijnen, de verfijnde en innovatieve manier van werken van Sven Leiner van Weingut Leiner en natuurlijk de ontzettende wijsheid van Josef 'Pepi' Umathum maakt het ontzettend 'viel Spass' om met wijn bezig te mogen zijn.
Amsterdam: TOT ZIENS!