Terugblik op de eerste editie van de wijnclub

De eerste wijnclub was een groot succes! In samenwerking met Cecile Lormans van Meridiez werd dit uniek concept voor het eerst in het najaar 2016 aangeboden. Wij hebben gedurende 8 avonden meer dan 80 wijnen vanuit de hele wereld blind geproefd. Het budget voor de wijnen laag rond de € 2.000,-. Elke avond werden wij door Chef Dave voorafgaande de proeverij verwend met een verrassend diner, uiteraard onder het genot van een glas wijn. Bovendien hebben heel wat kaasliefhebbers tegen het eind van elke avond extra kunnen genieten. Op 10 december gingen wij op 'field research' bij Jules Nijst van Domein de Wijngaardsberg in Ulestraten. Wij kregen uitleg - en natuurlijk proefden wij ook wijnen - over wijnbouw in Limburg en wat hij doet dat zijn wijnen zo goed in de smaak vallen. Het was mooi om te zien hoe door deze ongedwongen sfeer elke avond gesprekken over wijn en nog veel meer onderwerpen op gang kwamen.

Deze eerste editie vond plaats 'Bie Dave en Marie in Melick'. Een zeer gezellige en huiselijke eetgelegenheid in haartje Melick, gelegen Aan Het Raodhoes 2. De reacties waren na afloop van de laatste avond zo enthousiast dat een groot aantal deelnemers meteen wilden doorgaan met een volgende wijnclub. Daarom heb ik samen met Dave en Marie nu al besloten om ook in het najaar 2017 een wijnclub Bie Dave en Marie te organiseren. De data hiervan zullen in het voorjaar 2017 bekent worden gemaakt.