Back to All Events

Schitterende NAVENANT-wijnreis door Limburg

  • Wijngoed Thorn 12 Bogenstraat Thorn, LI, 6017 AV Netherlands (map)

Voor een mooie wijn hoeft u niet ver te reizen, want Limburg maakte de afgelopen jaren snel naam in binnen- en buitenland als en een echt wijnbouwgebied...goed: nog steeds klein…maar fijn!

Heeft u altijd al meer willen weten – en proeven – van Limburgse wijnen, dan is dit uw kans om te genieten van de wijnen die het glooiende landschap van Belgisch- en Nederlands Limburg te bieden heeft. Wij bezoeken op 29 juni een aantal gerenommeerde Limburgse wijndomeinen om alles te leren over de terroirs, de druivenrassen en het productieproces. De reis is door het intieme karakter en de verscheidenheid aan wijnen geschikt voor zowel de geoefende wijnkenner als de onervaren liefhebber.

Geniet van de mooiste wijnen uit Limburg - en dit op een dag!


Het gezelschap ontmoet elkaar in de ochtend in het witte stadje Thorn, vanwaar we per privé bus naar ons eerste landgoed reizen. Sinds 1970 al verbouwt de familie Hulst, inmiddels in de deerde generatie op wijngaard De Apostelhoeve kwaliteitswijnen op de zuidoostelijke hellingen van de Louwberg. Het oudste wijnbedrijf van Nederland opent zijn deuren en wijnkelders, waarna we voor het eerst mogen genieten van de nieuwe oogst 2018. Van hieruit is het een kleine stap over de grens naar Belgisch - Limburg. Onze reis voert ons naar Riemst waar wijnkasteel Genoels-Elderen als grootste wijndomein – en enige wijnkasteel – in België aangenaam zal verrassen. Onze wijnreis eindigt wederom in Thorn op Wijngoed Thorn bij Harry Vorselen. Middenin het historische centrum stad bezoeken we de wijnkelders en uiteraard worden ook hier de nodige wijnen geproefd en toegelicht. Het belooft een heerlijke dag te worden, die u niet wilt missen!