Back to All Events

Oostenrijk wijnreis 2019 - een reis voor de eeuwigheid


  • Weinakademie Österreich Seehof Rust Austria (map)

Österreich - Alltag raus…Wein rein!

Deze reis start in het hart van het Oostenrijkse ‘knowhow’ als het gaat om wijnen - de Oostenrijkse Wijnacademie in Rust. Gelegen in het mooie Burgenland krijgen wij om warm te lopen een Masterclass van Dr. Josef 'Pepi' Schuller, Master Of Wine.

Wein ist Kultur - onze Europese cultuur

Wij reizen naar de meest prestigieuze wijnregio van Oostenrijk, de Wachau, op een uur rijden van Wenen. Wij bezoeken zeer diverse wijndomeinen, zoals de wijnboeren-vereniging Domäne Wachau. Wij zullen de historische kelders van dit domein bezoeken, waar op het einde van de tweede Wereldoorlog belangrijke onderhandelingen plaats vonden en worden ontvangen door de directeur van het bedrijf, Mag. Roman Horvath - Master of Wine. Een dag later bezoeken wij het wijngoed van de beroemde Franz Hirtzberger, een absolute wereld topper!
Om het plaatje compleet te maken kijken wij naar de jonge garde en brengen een bezoek aan Georg Frischengruber, dé 'Shooting Star' binnen de Wachau met wijnen van zijn topwijngaard Goldberg.

weingut-franz-hirtzberger.jpg

Bij Paul Achs in Gols aan de Neusiedlersee, lid van de Renommierte Weingüter Burgenland, zullen wij alles ervaren van de voordelen van biologisch-biodynamische wijnbouw. Dezelfde dag blijven wij in de biologische sferen hangen en brengen in Rust een bezoek aan Ernst Triebaumer, een 'enfant terrible' en medeverantwoordelijk voor het Oostenrijkse 'Rotweinwunder'...het momentum waar men in Oostenrijk begon top rode wijnen te produceren. Spannend!

Heeft u ooit wijnen van druivenrassen zoals Zierfandler en Rotgipfler geproefd? Zelfs Robert Parker, een van 's wereld meest invloedrijke wijnschrijver noemt Weingut Stadlmann 'The best Winery in the region'. In de Thermenregon, bij biowijnmaker Bernhard Stadlmann zullen wij alles over deze zeldzame en bijzondere wijnen van deze autochthone druivenrassen ervaren.

Tot slot leidt ons onze reis naar Wenen, hoofdstad van Oostenrijk en 600 jaar het centrum van het rijk der Habsburger. Een ook daar zullen wij de druivenstokken niet moeten missen, want wij gaan op visite bij Fritz Wieninger in Stammersdorf. Wist u dat Wenen de enige wereldstad ter Wereld is met eigen wijnbouw?

Foto-OWM-Weingut-Wieninger-.jpg

Wij zullen vertoeven in prachtige hotels, meestal afgestemd op het thema wijn. Bijzonder verheugen wij ons op verrukkelijke diners, zoals 's werelds beste Wiener Schnitzel bij Plachutta’s Gasthaus zur Oper achter de befaamde Oostenrijkse staatsopera. Wij garanderen u na afloop het bezoek aan een diëtiste.
Maar vooral zal u genieten van de 'Österreichische Leichtigkeit des Seins', de mentaliteit van Oostenrijk en zijn mensen met zijn bijzondere wijnen. U bent niet langer een toerist, u bent aangekomen! Nog lang daarna gaat u terugdenken aan de vele gesprekken in autochthone 'Gasthäuser' en wijnkelders met producenten voor die Wein 'cultuur' betekend!