Back to All Events

Alto Adige masterclass met Cees van Casteren

  • Brasserie Van Baerle 158 Van Baerlestraat Amsterdam, NH, 1071 BG Netherlands (map)

ALTO ADIGE Masterclass met Master of Wine Cees van Casteren op  16 SEPTEMBER 2018

ALTO ADIGE: HET BEST BEWAARDE GEHEIM VAN ITALIË

Hebt u dat ook wel eens? Dat je een restaurantje bezoekt dat zó goed en betaalbaar is dat je het voor de buitenwereld geheim wil houden?

Nou, dit heeft Cees met Alto Adige. Cees heeft het een paar jaar geleden ontdekt op een Master of Wine reis, maar hij heeft het een tijdje voor zich zelf gehouden. Ondertussen is Cees er diverse malen teruggegaan en hebben zowel het gebied als de wijnen zijn hart gestolen. Daarbij heeft het twee tot drie keer zoveel 'tre bicchieri' wijnen per 100ha als Toscane of Piëmonte! Wilt u Alto Adige ook beter leren kennen, kom dan naar de Masterclass op zondag 16 september. Misschien dat Cees ook een antwoord heeft op de vraag: Is het nou eigenlijk Alto Adige of Südtirol?

02.jpg

Alto Adige is Italië’s meest noordelijke provincie, gelegen in het hart van de zuidelijke Alpen. Het klimaat is Mediterraan met Alpine invloeden. Wijngaarden staan op steile hellingen tot wel 1.000 meter hoogte. Het totale beplante oppervlak is maar 5.400 hectare, met andere woorden niet eens 1 procent van het Italiaanse totaal.

De uiteenlopende omstandigheden in Alto Adige maken het mogelijk meer dan 20 verschillende druivenrassen te cultiveren. Het gebied heeft een reputatie voor pure, zuivere en aromatisch intense witte wijnen als Pinot Blanc, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc en Gewürztraminer maar ook voor elegante en fruitintense rode wijnen als Pinot Nero, Schiava en Lagrein.

De masterclass geeft u een compleet inzicht in het gebied, een blik achter de schermen van de beste producenten en volop interactie met Cees van Casteren MW.

Kosten: € 35,-
Locatie: Amsterdam, Brasserie van Baerle
Tijdstip: 15.00 uur - 17.30 uur

Van Baerlestraat 158, 1071 BG Amsterdam
Brasserie Van Baerle